Разходите за мобилни приложения достигнаха нов рекорд

Потребителите са похарчили над 86 млрд. долара в Google Play и App Store

Разходите за мобилни приложения достигнаха нов рекорд
728 ~ 1 мин. четене
Потребителите са похарчили рекордна сума пари за купуването на мобилни приложения през 2017 г. Данните на анализаторите от App Annie показват, че в световен мащаб купувачите са инвестирали над 86 млрд. долара за игри и програми. В доклада се посочва още, че са регистрирани над 175 млрд. изтегляния в Google Play и App Store. Най-голям принос за постигането на това число имат пазарите в САЩ, Индия, Китай, Бразилия и Русия, пише TechCrunch.

Любопитен факт е, че за първи път Индия заема втората позиция по отношение на броя инсталирани мобилни приложения и са изпреварени само от САЩ. Трябва да се отбележи, че в данните са взети под внимание и онлайн магазините от трети страни, които предлагат съдържание за смартфоните с Android. Това е направено, тъй като достъпът до Google Play e блокиран в някои държави като Китай.

Масовото навлизане на все по-голям брой 4G мрежи по цял свят на свой ред допринася в положителна насока на данните в доклада.

Забелязва се и огромен ръст във времето, което всеки потребител прекарва в работа с мобилните си приложения. Според App Annie средностатистическия собственик на смартфон има около 80 инсталирани приложения и в повечето случаи използва максимум 40 от тях. Стойности, които са осезаемо по-високи от регистрираните резултати през предходната година.

Всички тези процеси е много вероятно да се задълбочат и да достигнат нови рекордни нива през 2018 г., тъй като смартфоните и цената на интернет ще стават още по-достъпни за милиони хора по цял свят.
Подкрепи Economic.bg