Реформаторите обвиниха международното положение за победата на Радев

Групата вече се готви за предсрочни избори през март или април

Реформаторите обвиниха международното положение за победата на Радев
Тази криза, която се случва в България се случва по целия свят. Вече има ултра популизъм, който взима връх. Така депутатът от Реформаторския блок Найден Зеленогорски обясни категоричната победа на ген. Румен Радев на президентските избори. Според него популистките настроения са взели връх първо във Великобритания с референдума за напускане на Европейския съюз, а след това и с изборите в САЩ, където изненадващо президент стана Доналд Тръмп.

Според Зеленогорски предсрочните избори в България ще са през март или април, а Реформаторският блок вече се готвят за тях. „Изборите са неизбежни, ние в Реформаторския блок вече се готвим“, каза депутатът пред БНТ. „Жалкото е, че България е изправена пред доста тежка криза, защото едни предсрочни избори винаги вещаят проблеми. Поне за 6-7 месеца ще спре да функционира държавата. Винаги се случва така“, добавя Зеленогорски.

Той е на мнение, че в следващите два месеца и половина, през които настоящия парламент вероятно ще работи със служебно правителство, трябва да се приемат промените в Изборния кодекс, които бяха одобрени от хората на референдума.

„Най-нормално е да обсъдим немската система, където има много силен мажоритарен елемент. Но има и много сериозно присъствие на политическите сили“, каза депутатът. Според него ако системата е изцяло мажоритарна ще се върне двупартийната система, а олигарсите ще успеят да си купят депутатско представителство.

„Вероятно част от мажоритарните кандидати ще са стойностни хора с висок морал и професионализъм. Но вероятно част от българския парламент ще са хора с особени прякори и много черни пари. Не мисля че обществото иска това“, смята той.
Коментари: 0