Родните туристи на челна позиция в целевите туристически пазари

Страната ни ще се представя с нов рекламен клип и имидж

Родните туристи на челна позиция в целевите туристически пазари

Снимка: БГНЕС

В целевите туристически пазари на България на първо място попадат родните туристи, след това тези, които идват от съседните ни държави.

Това каза пред журналисти във Велико Търново министъра на туризма Николина Ангелкова, съобщава Агенция „Фокус”. Тя обясни, че статистиката и данните показват, че първите пет места се заемат от съседните ни страни – Румъния, Гърция, Турция, Сърбия и Македония.

"На трето място цяла Европа и Израел и разбира се перспективните далечни пазари, които смятам, че до пет години ще успеем да приближим още повече”, обясни още Ангелкова.

Тя добави, че страната ни ще има и нов рекламен клип, както и нови имиджови клипове. По думите й, рекламната кампания ще се случва 6 до 12 месеца преди туристическия сезон и това ще позволи по–доброто планиране на самия сезон.

"Те ще са с лично усещане. Давам пример с индийските актьори, които на скоро бяха в България да снимат филм, включително и в Търново. Част от актьорите се съгласиха да се снимат в нов имиджов клип за България, който ние да промотираме само в Индия. Разговаряме и с други актьори – например от Турция”, добави още министър Ангелкова.

Тя подчерта, че целта на тези клипове е да се покаже, че страната ни се интересува от всяка една държава и всяка една култура.

„Министерството на туризма вече работи по планирането и работата по новите информационни материали за промотиране на страната ни за следващата година в съответствие с националната кампания за реклама“, обясни министър Ангелкова. Според министърът Министерството на туризма се старае да прекрати рекламата на страната по време на активния туристически сезон.

Коментари: 0