Рогозин към Даниел Митов: НАТО е \"безотпадно производство\"

Руският вицепремиер по въоръжаване продължава с атаките по България заради намерението ни да се откажем от МиГ-ове

Хибридна война

Рогозин към Даниел Митов: НАТО е \
Автор: Николай Марченко

Дипломатическият скандал между Москва и София продължава втори ден, след като вчера министърът на външните работи реагира остро на иронията на руския вицепремиер по военно-промишления комплекс Дмитрий Рогозин.

Както написа вчера Aгенция Икономика (Economic.bg), водещият „ястреб“ в кабинета на Дмитрий Медведев нарече „предателство“ предложението на служебния министър Велизар Шаламанов България да премине до 2020 г. от руските МИГ-ове и СУ-та на американските F-16 Eagle втора ръка. 

Тази сутрин обаче Рогозин иронизира в своя Twitter острата реакция на българското МВнР. „НАТО – това действително е безотпадно производство“, написа той в отговор на първия ни дипломат Даниел Митов, че демонстрира „неуважение към българското Министерство на отбраната“.


Изявлението бе публикувано на сайта на МВнР на България вчера. „Коментарите на заместник-председателя на правителството на Руската Федерация Дмитрий Рогозин по повод на намерението на българското правителство да замени остарелите руски самолети са абсолютно неприемливи".

По-рано България обяви намерението си да се откаже от използването на руски изтребители и хеликоптери. До 2020 г. предстои да бъдат „заземени” 15 самолета МиГ-29, шест самолета МиГ-21, и 14 бомбардировача Су-25. 

Тази новина бе разкритикувана от Рогозин с думите: „Някой си Шаламанов е убедил премиера Близнашки отново да ни предаде" заради използвани изтребители, говорейки за българския министър на отбраната в служебното правителство на проф. Георги Близнашки.  

Както е известно, преди да бъде повишен от президента Владимир Путин до вицепремиер, Дмитрий Рогозин имаше славата на скандален дипломат, който атакува всички „врагове“ на РФ в качеството си на посланик към НАТО.

Коментари: 0