Русия привика посланиците на държавите, изгонили нейни дипломати

Днес правителството реши България да не предприема действия срещу руски дипломати

Русия привика посланиците на държавите, изгонили нейни дипломати

Снимка: БТА

Руското министерство на външните работи ще връчи днес на посланиците на страните, изгонили руски дипломати, протестни ноти и ще обяви ответни мерки на техните действия. Това съобщиха от руското външно ведомство, предава ТАСС.

„На 30 март в МВнР на Русия се привикват ръководителите на акредитираните в Русия дипломатически мисии на редица страни, предприели неприятелски действия по отношение на Русия „в знак на солидарност“ с Великобритания за т.нар. „дело Скрипал“.

В централната сграда на МВнР на Смоленския площад вече са пристигнали посланиците на Германия, Франция, Полша и Италия, както и ръководителите на дипломатическите представителства на Нидерландия, Албания, Румъния, Украйна, Латвия, Литва и Македония. По-рано руското дипломатическо ведомство бе посетено от британския посланик Лори Бристоу, който не разкри целта на визитата си.

Припомняме, че днес правителството реши България да не предприема действия срещу руски дипломати. Досега близо 30 държави от целия свят изгониха представители на Русия, 18 от които са страни членки на ЕС.
Коментари: 0