Русия замразява преговорите за безвизовия режим с Турция

Те се отлагат за неопределено време

Русия замразява преговорите за безвизовия режим с Турция
3659 ~ 1 мин. четене

Русия замразява преговорите за въвеждане на безвизов режим на пътуване за турските граждани в Русия, пише вестник "Известия", позовавайки се на източник на вътрешнополитическите кръгове в Москва. 

Преди няколко месеца покойният Андрей Карлов, който е дипломатически представител на Руската федерация в Анкара, обясни, че Москва не трябва да бърза с отмяната на визите, докато не се гарантира сигурността и предотвратяването на проникване на терористи в Русия. Според него страната му трябва да помисли още и да разработи програма за изпълнение на решенията, взети от президента. 

Надеждите на Турция за отмяна на визите бяха погребани в деня, в който бе извършено убийството на Карлов, пише още изданието. Въпросът се отлага за неопределено време след трагичния инцидент. 

"Турция трябва да продължи да работи сериозно за гарантиране на сигурността на пребиваващите в страната и да представи гаранции за щателни проверки на хората, които посещават страната. След последните трагични събития, както и редица инциденти, случили се през тази година, Москва не е готова да предостави безвизов режим за турските граждани", разказва източникът на изданието, цитиран от Фокус. 

Подкрепи Economic.bg