Ryanair вече ще лети от Терминал 2 на Летище София

Компанията е единственият нискотарифен превозвач, който ползва новия терминал

Ryanair вече ще лети от Терминал 2 на Летище София

Най-големият европейски нискотарифен превозвач Ryanair вече ще изпълнява полетите си от Терминал 2 на летище София, съобщиха от аеропорта. 

Промяната влиза в сила от 16 януари. Досега нискотарифният превозвач ползваше изключително стария и малък терминал на аерогарата, което създаваше сериозни задръствания от пътници при струпване на няколко полета.

До момента всички нискотарифни компании летят от стария терминал на летището. Ryanair се превръща в първата подобна компания, която ще използва по-новия и модерен Терминал 2.

При неколкократните си посещения в София през миналата година от ръководството на превозвача заявиха, че водят разговори с аеропорта да преместят полетите си. Явно преговорите вече са приключили.

Ирландската авиокомпания стартира дейността си на столичното летище само преди година, но бързо увеличи броя на пътниците, благодарение на ниските си цени и вече е най-голямата авиокомпания в София. Българската столица е приоритетна за превозвача, който откри нова база на софийския аеропорт, инвестирайки 300 млн. долара. Новите дестинации и базата разкриват 1200 нови работни места.

Според столичните хотелиери идването на Ryanair се е отразило много положително и на заетостта на градските хотели.

Коментари: 0