Самолет с над 60 души на борда се разби в Иран (Обновена)

Той е изпълнявал полет по вътрешната линия Техеран-Ясудж

Самолет с над 60 души на борда се разби в Иран (Обновена)

Снимка: Wikipedia

Ирански пътнически самолет с над 60 души на борда се е разбил тази сутрин в югозападната част на страната. Това съобщиха световните информационни агенции, позовавайки се на местни медии. 

Той е превозвал 60 пътници, а екипажът му е бил от около 6 души, когато е изчезнал от екраните на радарите тази сутрин. Според информацията местни жители са видели катастрофата, станала тази сутрин.

Самолетът е изпълнявал полет по вътрешна линия, осигурявайки връзка между Техеран и град Ясудж. Той се е разбил в район на близо 480 километра южно от иранската столица. 

Извънредната ситуация е вдигнала всички спасителни служби по тревога, уточниха агенциите Исна и Фарс, позовавайки се на ръководителя на националната спасителна служба

Въпреки предположенията, че може да има оцелели, по последни данни всички на борда са загинали. "След претърсването на зоната, в която се е разбил самолетът, бяхме информирани, че всички хора на борда са загинали", уточни Мохамад Табатабай в ефира на държавната телевизия. Търсенето бе затруднено и заради лошите метеорологични условя пречат на работата на спасителните служби. 

Цитиран от агенция Исна, председателят на иранската парламентарна комисия за външна политика и сигурност Аладин Боруджерди, съобщи, че самолетът Ей Ти Ар (ATR) е бил на авиокомпания Асеман еърлайнс (Aseman Airlines).

 
Коментари: 0