Samsung показа Galaxy S6 и Galaxy S6 Edge

Двата телефона ще са налични в България в края на април

Samsung показа Galaxy S6 и Galaxy S6 Edge

Снимка: http://androidheadlines.com/

480 ~ 3 мин. четене
Samsung показа двата си нови флагмана -  Samsung Galaxy S6 и Galaxy S6 Edge. Премиерата се случи в навечерието на Световния мобилен конгрес в Барселона, който се провежда от 2 до 5 март.

Двата смартфона се открояват със собствен впечатляващ дизайн, макар и да се чуват коментари, че "вземат назаем" някои от нововъведенията в iPhone 6. Например - сензорът за пръстови отпечатъци.

Galaxy S6 Edge разполага с извит екран, както е видно и от името му. 

Двата нови флагмана идват с 16 МР основна камера с оптична стабилизация на изображението и Ultra HD видеозапис. Предната камера е с 5 МР. Сензорите имат по-големи пиксели и улавят 60% повече светлина. Според производителя камерите са в готовност да снимат след 0,7 секунди.

Корейската компания е поработила доста над батерията, която обаче не може да се сменя. И двете устройства могат да се зареждат безжично, и то необичайно бързо. След 10 минути зареждане апаратът може да издържи до 4 часа. Това е директен удар срещу Apple, защото корейците твърдят, че iPhone 6 се нуждае от двойно повече време, за да се зареди напълно, отколкото Galaxy S6. Батерията осигурява до 12 часа ползване на интернет, до 13 часа гледане на видео и до 49 часа слушане на музика. 

Samsung Galaxy S6 и Galaxy S6 edge са с 5,1 инчов дисплей с Quad HD резолюция от 1440х2560 пиксела и изключително висока гъстота на точките от 570 ppi. Процесорът е  64-битов Exynos.

Версията S6 Еdge позволява персонализиране на устройството по редица различни начини, като например светене в определен от потребителя цвят за даден контакт от контактната книга, за да е ясно кой се обажда, още преди телефонът да бъде докоснат. Поставяне на пръст върху сензора за измерване на пулса може да активира отказване на входящо повикване, като автоматично изпрати предварително зададен SMS отговор.

С апаратите Samsung навлиза и на бързо растящия пазар на мобилните разплащания. Нейната платформа Samsung Pay ще може да работи не само с NFC, но и с "всички места, които приемат дебитни и кредитни карти" и така ще покрива 90% от търговците в САЩ дори с терминали, които могат да четат карти само с магнитни ленти. За целта е нужно само устройството да бъде допряно до четеца. Услугата ще тръгне това през лято първоначално в САЩ и Южна Корея.

Samsung Pay има потенциал да бъде  възприет в приблизително 30 милиона  търговски обекти по света, което  го прави единственото мобилно решение за плащане с почти универсално приложение.   Потребителите могат да използват Samsung Pay в търговски обекти, независимо дали терминалите им поддържат NFC или широко разпространената традиционна магнитна лента.

Новите телефони ще се предлагат в няколко цвята, а корпусите са направени от „50% по-здрав метал от този в останалите смартфони“.

„Знаем, че този телефон няма да се огъне", заявиха от Samsung в ясен намек за проблемите на iPhone 6 Plus, чийто алуминиев корпус се оказа лесен за огъване.

Продажбите започват на 10 април в 10 страни, които постепенно ще се увеличават, а ще се предлагат версии с 32 GB, 64 GB и 128 GB вградена памет. Засега от Samsung не обявяват цените на апаратите.   

Galaxy S6 и Galaxy S6 Еdge ще са налични на българския пазар в края на месец април, като предварителното записване при мобилните оператори ще започне в края на март. Устройствата ще са налични в следните цветове: Galaxy S6 - бял, черен, златен и топазено син, Galaxy S6 Edge - бял, черен, златен и изумрудено зелен. 

Galaxy S6 и Galaxy S6 Edge ще се продават от всички български мобилни оператори и големите вериги за техника.
Коментари: 0