Samsung разкри основния проблем за избухването на Galaxy Note 7

Компанията е провела свое вътрешно разследване

Samsung разкри основния проблем за избухването на Galaxy Note 7
4535 ~ 1 мин. четене
Технологичният гигант Samsung проведе свое разследване относно причините за избухването на смартфоните Galaxy Note 7. Проверката показва, че основният проблем е бил батерията на телефона, съобщава Reuters. 

Според инвеститорите и анализаторите е много важно компанията да представи убедително и подробно обяснение за това какъв е бил проблемът и как ще предотврати появата му в бъдеще. "Те трябва да убедят купувачите защо това няма да се случи отново", коментира анализаторът Браян Ма.

Проблемите с устройствата на корейския гигант започнаха още през септември, когато се появи първата информация за избухване на телефони от модела и Samsung обяви, че изтегля 2,5 млн. смартфона от пазара. 

Оказа се, че батериите не могат да понесат натоварването при работа на Galaxy Note 7. Компанията първоначално опита да минимизира щетите и да замени гърмящите устройство, В последствие обаче Samsung обяви, че изтегля изцяло модела от пазара. 

Това до доведе до огромен спад в продажбите на корейския технологичен производител, дори и през празничния период, който се смята за традиционно силен. Samsung реши да насърчи продажбите на другите си два флагмана - Galaxy S7 и Galaxy S 7 Edge.


Подкрепи Economic.bg