Samsung ще представи Note 8 на 23 август

Според слухове апаратът ще е 6.3-инчов диспей, процесор Qualcomm Snapdragon 835 и 6GB RAM-памет

Samsung ще представи Note 8 на 23 август
1692 ~ 1 мин. четене

Южнокорейският конгломерат Samsung започна да изпраща покани за ново събитие „Galaxy Unpacked”, насрочено за 23 август, съобщава Wired. Събитието ще бъде проведено в Ню Йорк.

Най-вероятно компанията ще представи своя нов фаблет – Galaxy Note 8, който ще е наследник на злополучния Note 7. За това подсказва както слоганът на новата рекламна кампания: Do bigger things („Прави по-големи неща”), така и изрисуваният в синьо стилус.

Според онлайн изданието Venture Beat Note 8 ще е с 6.3-инчов екран и с процесор Qualcomm Snapdragon 835. Медията спекулира също, че апаратът ще има 6GB RAM-памет и двойна камера, на която всеки от обективите ще е 12-мегапикселов. По всяка вероятност новият фаблет на Samsung ще включва гласовият асистент Bixby, който дебютира с моделите Galaxy S8 и S8+.

Припомняме, че предният модел от линията фаблети на компанията – Note 7 беше изтеглен от пазара, след като бяха докладвани множество случаи на експлодирали апарати от този модел заради дефект в работата на батерията. Южнокорейската компания претърпя множество загуби и спад в доверието на клиентите, затова побърза да представи S8 и S8+. Те дебютираха толкова рано, че асистентът Bixby дълго време нямаше функция за гласово управление, тя започна да бъде активирана едва наскоро чрез обновление на софтуера. Преди седмици Samsung започна да продава Note 7 Fan Edition – изтеглените апарати Note 7 с по-слаби и съответно по-безопасни батерии. Компанията обаче със сигурност разчита много повече на продажбите на бъдещия Note 8, отколкото на Note 7 Fan Edition.

Подкрепи Economic.bg