Samsung стартира производството на сгъваемия Galaxy X

Протитпът на устройството ще излезе в лимитирана серия от 2000-3000 бройки

Samsung стартира производството на сгъваемия Galaxy X

Снимка: YouTube Screenshot

От години Samsung лансира идеята за смартфон с огъващ се дисплей и ето че южнокорейската компания е на път да произведе лимитирана серия на иновативното устройство. Това съобщава изданието The Investor, позовавайки се на вътрешни информатори. Очаква се технологичната компания да започне първите тестове съвсем скоро. Според източници, компанията е събрала всички необходими компоненти, за да стартира производството на лимитирана серия в рамките на 2017 г.

Първоначално от Galaxy X ще бъдат произведени около 2000-3000 бройки. Прототипът ще се пусне в продажба, но с уговорката, че е тестов. Идеята е да се проверят възможностите му в реална среда и на база събраната информация да се разработи пълната версия на дългоочаквания огъващ се смартфон с OLED (organic light-emitting diode) дисплей.

Засега се знае, че Samsung Galaxy X ще може да се сгъва на 180 градуса и практически ще разполага с два панела, свързани помежду си със своеобразна панта. По този начин устройството всъщност ще напомня на старите сгъваеми клетъчни телефони.

Коментари: 0