Сделка за $12 млрд. създава най-голямата група за онлайн залагания

Собствениците на FanDuel и PokerStars се обединяват

Сделка за $12 млрд. създава най-голямата група за онлайн залагания

Снимка: PokerStars

Собствениците на FanDuel и PokerStars сключиха сделка за 12 милиарда долара, за да създадат най-голямата група за онлайн залагания в света, съобщи Бизнесинсайдър. 

Flutter и The Stars Group са договорили сливане на всички акции, за да обединят своите марки като Paddy Power, Betfair, Full Tilt и Sky Bet. Те планират да предлагат широко портфолио от хазартни продукти, включително онлайн спортни залагания, фентъзи спортове, онлайн покер, конни надбягвания, безплатни игри и казино игри.

Flutter и Stars - със седалище съответно в Ирландия и Канада -имат  приходи от общо $4.7 милиарда миналата година. Заедно те могат да се похвалят с около 4 милиона активни потребители в повече от 100 страни.

Двете компании очакват сливането да генерира около 170 милиона долара годишни спестявания на разходите преди данъци и да отвори възможности за кръстосани продажби. Flutter, който ще притежава 55% от комбинираната група, очаква сливането да увеличи базовите печалби на акция с 50% в годината след сключването на сделката. Компанията също така предвижда шесткратно увеличение на международните си продажби.

Предложеното сливане дава възможност на Fox Sports, която започна да си партнира със Stars през май, за да предлага спортни залагания в САЩ, правото да придобие 18,5% дял във FanDuel през 2021 г. Опцията е стимул за Fox да използва националната си медийна платформа, за да разраства бизнеса си с фентъзи спортове, който Paddy Power купи за 465 милиона долара миналата година.
Коментари: 0