Кипърското дружество оттегли от КЗК искането си за дял в „Свилоцел“

Пред Economic.bg Дачев обясни, че процедурата ще продължи на по-късен етап

Кипърското дружество оттегли от КЗК искането си за дял в „Свилоцел“

Дружеството „Пейпър Инвест“ ЕАД е оттеглило от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) искането си за придобиване на дял в свищовското дружество „Свилоцел“, собственост на предприемача Красимир Дачев. Това става ясно от подадено от компанията уведомление за прекратяване на разглеждането на разрешението за концентрацията, което компанията внесе в края на април. Така сделката за дела в свищовския целулозен гигат е поставена на пауза, но във всеки един момент може да бъде подновена, ако „Пейпър Инвест“ внесе ново искане за концентрация в КЗК, която задължително трябва да се произнесе по сделката. 

Според предпприемача Красимир Дачев процедурата ще продължи, но не даде повече подробности за причината, поради която „Пейпър Инвест“, собственост на кипърската компания Kameran Financial, оттегля намеренията си. 

Припомняме, че в края на април тази година бе обявено, че кипърската компания Kameran Financial иска да придобие контролен дял в свищовското дружество „Свилоцел“. Тя внесе искането си в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) през новосъздадена дъщерна фирма в България - „Пейпър Инвест” ЕАД.

В него се казваше, че регистрираното в България юридическо лице иска да осъществи концентрация посредством придобиване на контрол върху предприятието за производство и реализация на сулфатна избелена целулоза и продукти от нея.

„Свилоцел“ е дъщерна компания на „Свилоза“ АД, а неин мажоритарен собственик, при притежаващ 96.4% от капитала, е регистрираната в Свищов „А.Р.У.С. Холдинг“ АД.

Коментари: 0