Северна Корея предупреди за заплаха от ядрена война

Режимът в Южна Корея действа като лакей на САЩ, твърдят от Пхенян

Северна Корея предупреди за заплаха от ядрена война
Вестникът на севернокорейското правителство предупреди за нарастващата заплаха от ядрена война, след разполагането на САЩ на противоракетна система THAAD в Южна Корея. 

"След като системата се въведе в експлоатация, САЩ ще получи възможността да извършва превантивни удари по всяко време срещу територии на Русия и Китай, които са напълно срещу нейното разполагане сега", пише изданието "Минджу Чосон". 

Първите две ракети на системата вече са достъпни във военната база, разположена на около 70 км от Сеул, до Пхьонтхек. Внедряването на системата предизвика редица протести в Южна Корея, тъй като тя ще засегне икономиката и околната среда на страната.

"Заплахата от ядрена война ще нарасне. Режимът в Южна Корея, който действа като лакей на САЩ, е позор за нацията", допълва вестникът, цитиран от news.bg.

Припомняме, че на 7 март Тихоокеанското командване на САЩ обяви, че страната е започнала разполагане на противоракетната система THAAD в Южна Корея. Тя ще бъде въведена в експлоатация в рамките на 1-2 месеца. 

Целта на системата е да се противопостави на ядрената заплаха на Северна Корея. 
Коментари: 0