Ще продължаваме да искаме оставката на шефа на КЕВР

Покачването на цената ще повлияе на много фирми, категоричен е председателят на КРИБ

Ще продължаваме да искаме оставката на шефа на КЕВР

Снимка: БГНЕС

144 ~ 1 мин. четене
Автор: Александра Сотирова

Ще продължим да искаме оставката на председателя на КЕВР Иван Иванов и през септември, каза пред журналисти председателят на КРИБ Кирил Домусчиев, предаде репортер на Economic.bg.

На въпрос на репортер на Economic.bg дали се очаква фалит на малки предприятия, както твърдят от бизнеса, Домусчиев отговори, че покачването на цената ще повлияе на много фирми.

„Цената на електроенергията е част от себестойността на всяко нещо, което се произвежда в тази държава. Друг е въпросът какъв е процентът и до колко той влияе върху конкурентноспособността на дадената фирма”, обясни председателят на КРИБ.

По думите му наредбата ще помогне на определен брой предприятия, които са с много голяма зависимост и са големи консуматори на електроенергия. Според Домусчиев е справедливо те да получат преференция. „Всички предприятия ще почувстват увеличението, което е драстично и най-неприятното е, че това компонента, която не е пазарна”, добави той. 

„България е с най-скъпата електроенергия, а ние продължаваме да вдигаме цените. Ще продължаваме да искаме оставка и ще сме много активни в това нещо, безкомпромисно”, категоричен е бизнесменът. 

Подкрепи Economic.bg