Орешарски: Ще се радвам, ако ГЕРБ ме подкрепят за президент

Няма да купувам гласове,ще разчитам на българските граждани

Орешарски: Ще се радвам, ако ГЕРБ ме подкрепят за президент
Бих се радвал ако ГЕРБ ме подкрепят на президентските избори, те все още нямат кандидат. Колкото по-голяма партия, толкова по-добре. Това заяви кандидатът за президент Пламен Орешарски в сутрешния блок на bTV.

Той обясни, че един от мотивите му да се кандидатира за президент е, че докато е бил премиер, е бил зависим от парламентарното мнозинство. "От три години ми задават въпроса "Кой"? Политическите партии бяха в основата на "Кой" тогава"", коментира Орешарски.

По думите му повечето хора, които го подкрепят, са млади хора от корпоративния сектор, които имат успешен бизнес на средни и малко над средни позиции. 

Пламен Орешарски подчерта, че никой не стои зад неговата кандидатура и всички партии са възможни партньори. Той обяви, че няма намерение да купува гласове и ще разчита на всички български граждани. 

"Винаги съм се отнасял с респект към президентската институция, въпреки, че на пръв поглед тя няма никакви правомощия и като ли изглежда формална, но всъщност има огромна роля в нашето общество", каза още Пламен Орешарски. 
Коментари: 0