„Шварц Ай Ти България“ разширява дейността си

Компанията получи инвестиционен сертификат клас "А" за проекта си, с който ще създаде допълнителни 100 работни места

„Шварц Ай Ти България“ разширява дейността си

Снимка: МИ

1952 ~ 1 мин. четене
Автор: Economic.bg

Технологичната компания „Шварц Ай Ти България“, обединила дигиталните звена на веригите супермаркети Kaufland и Lidl в България, получи сертификат клас „А“ за проекта си за разширяване на дейността си. Глобалната компания с предмет на дейност издаване на програмни продукти, дейности в областта на информационните технологии и информационни услуги ще инвестира 570 000 лв. и в резултат от него ще бъдат разкрити нови 100 работни места в София.

Целта на фирмата е да разшири обема на предоставяните IT услуги и създаване на продукти с висока добавена стойност, които да се използват в дейността на дружества от германската група Schwarz в Европа.

Инвестиционният проект, който получи сертификат, е за „Разработване и поддръжка на софтуер“ и предвижда разширяване на дейността в областта на високите технологии.

„Шварц Ай Ти България“ обедини двете звена за IT услуги - Kaufland IT Hub и Lidl Digital, които разработваха продукти за цялата германска група. Към момента в дружеството работят 320 души, които обслужват IT системите и разработват софтуерните продукти за двете големи вериги.

Коментари: 0