Сирма Груп Холдинг вече се търгува на БФБ

Тя направи най-голямото IPO за последните 8 години

Сирма Груп Холдинг вече се търгува на БФБ

Снимка: Сирма Груп Холдинг

Точно в 10:00 часа днес бе дадено началото на вторичната търговия с акции на най-голямата българска група компании в IT сектора. На официалната церемония присъстваха изпълнителният директор на БФБ-София Иван Такев,  представители на „Елана Трейдинг”- посредникът при първичното публично предлагане, както и изпълнителният директор на Сирма Груп Холдинг Цветан Алексиев, който даде старта на търговията с тържествено биене на камбаната.


Източник: Сирма Груп Холдинг


Компанията направи най-голямото публично предлагане за последните 8 години на БФБ. То започна на 16 септември, като до 15 октомври 2015 г. бяха подадени поръчки за записване на над 9.5 млн. акции по цена от 1.20 лв. за акция. Сред инвеститорите по-голям превес имат индивидуалните инвеститори, но сериозен интерес показаха и институционалните.

"Това е много важен момент в историята на Сирма Груп. След 23 години работа достигнахме един логичен етап, в който за да продължим с още по-бързи темпове развитието и експанзията си на международните пазари, се нуждаехме от финансиране. Поставихме си много амбициозна цел и я изпълнихме. Ние оценяваме високо доверието, което ни гласуваха инвеститорите - то е признание за нашия професионализъм, отговорност, но преди всичко възможност да променяме света всеки ден.”, заяви Цветан Алексиев.

С набрания до момента капитал от 11,5 млн. лв. IPO-то на Сирма се записва в историята на българския капиталов пазар като най-голямото от началото на финансовата криза. Тя ще се търгува на сегмент “Standard” на основния пазар. Акциите са безналични, поименни и свободно прехвърляеми.


Източник: Сирма Груп Холдинг


„Листването на Сирма Груп Холдинг” в настоящия момент е добър знак къмв всички останали дружества, особено от същия сектор, които на свой ред обмислят да предприемат подобна стъпка. Присъединяването на още едно дружество с дейност на няколко континента, с над 300 души заети в дъщерните дружества, с фокус към иновациите и развитието на персонала към семейството на публичните компании, е един силен фактор за повишаване на репутацията на българския капиталов пазар”, обяви Иван Такев. 

Коментари: 0