Слабите корпоративни отчети поведоха борсовата търговия към червената територия

Щатският долар укрепва позициите си спрямо британската лира от средата на април насам

Слабите корпоративни отчети поведоха борсовата търговия към червената територия

Слабите корпоративни отчети поведоха борсовата търговия в първия работен ден към червената територия. Технологичният NASDAQ отбеляза най-голямата тридневна загуба от март насам заради поевтиняването на акциите на Facebook (-2.1%), Netflix (-5.6%), компанията майка на Google – Alphabet (-1.8%) и Amazon (-2.2%). Индексът се понижи с 1.39% до 7630 пункта. Изоставането на Visa и American Express поведе бенчмарка на сините чипове Dow Jones надолу със 143 пункта, а широкият S&P 500 се понижи с 0.58%, но успя да се задържи над 2800 пункта. Слабите финансови отчети изпратиха и европейските акции надолу в червената територия. Сред водещите губещи беше Heineken, чиито книжа се стопиха с 5.26% заради неоправдаващи очакванията данни за второто тримесечие на годината. Междувременно Financial Times публикува информация, че една от най-големите немски банки Deutsche Bank мести близо 50% от клиринга на търговията с деноминирани в евро деривати от британската столица във Франкфурт заради предстоящия през март Брекзит, което поведе акциите й нагоре с 3%. В крайна сметка DAX се понижи с 0.48% до 12798 пункта, а френският САС – с 0.37% до 7700. Лондонското FTSE записа минимален спад от 0.01%.

Днес в часовете след приключването на борсовата търговия в САЩ технологичният гигант Apple ще изнесе финансовите си отчети за второто тримесечие. Очаква се приходите да са на стойност 52.3 млрд. долара, а печалбата на една акция (EPS) да излезе на 2.16 долара. Ситуацията е деликатна за технологичния гигант заради драматичното поевтиняване на Facebook, Netflix и Twitter след разочароващите си отчети. Преди началото на сесията данни ще изнесат компании като Ralph Lauren и Procter&Gamble.         

Apple има движение във възходящ канал в границите между 160 и 200 долара от началото на годината. В последните два месеца ходът е с много по-малки колебания в цената. Формирана е линия на подкрепа през юни и юли, която в петък беше тествана, а вчера беше премината. Котировките все още са над 50-дневната средна, но Стохастик е с низходящо движение. Днес след затварянето на търговията в 23:00 технологичният гигант ще публикува отчетите си, като това ще доведе до силна промяна в цената.

Щатският долар укрепва позициите си спрямо британската лира от средата на април насам, като в последните два месеца движението е в по-полегат канал. Котировките са точно под 50-периодната средна, а MACD е в зоната около 0. Очакваме ново понижение до 1.3000 с потенциал за достигане до 1.2900 в по-дългосрочен план.

Среброто продължава постепенно да поевтинява и премина предходните дъна от края на 2016 и средата на 2017 г. Следващ тест ще има при 15.00 долара за тройунция, като очакваме това ниво да бъде достигнато, но не и пробито. Въпреки това характерното за формацията триъгълник значително изменение в цената се случва сега с поевтиняването на ценния метал.

Индексът на сините чипове срещна съпротива при 25500 пункта, като това се потвърждава от две поредни червени свещи на дневна графика. Индикаторът Стохастик е в зона на силно прекупен пазар и смятаме, че ще има ново понижение до 50-дневната подвижна средна, което може да се използва за вход в къса позиция с начална цел и прибиране на печалбите при 25200 пункта и при продължаване на движението – до 25000 пункта.

Източник: ЕЛАНА Трейдинг 

Коментари: 0