Сладкарници \"Неделя\" навлизат в Австрия и Унгария

Веригата открива 16 нови обекта в Румъния в следващите 12 месеца

Сладкарници \
Водещата българска сладкарска верига "Неделя" навлиза на нови европейски пазари. След откриването на пет сладкарници в столицата на Румъния Букурещ, веригата се насочва към пазарите на Австрия и Унгария. Виена е следващата цел на компанията.

В следващите 12 месеца "Неделя" отваря още 16 нови обекта в Румъния, където за кратко време сладкарниците станаха хит. Моделът на компанията в северната ни съседка се запазва. Сладкарниците са с оригиналното си наименование и са на самообслужване. До момента техният персонал достига 40 души.

Асортиментът на тортите за Румъния е същият като този в България. Любимата торта на румънците е "Шоколадов еклер". От компанията отбелязват, че вече 10 на сто от произвежданите торти се продават в Румъния. 

Веригата сладкарници "Неделя" разработва и нов стил на интериорите си. Голяма част от обектите в Румъния са в него, а скоро може да бъде видян и в няколко от софийските обекти. 

Припомняме, че "Неделя" откри първата си сладкарница в Румъния през ноември 2015 г. Обектът се намира в Baneasa Shopping City, водещ мол в Букурещ. По-късно компанията открива още 4 нови сладкарници в столични молове и търговски центрове. 

Сладкарници "Неделя" имат над 30 обекта в осем града в България - София, Варна, Бургас, Велико Търново, Пловдив, Русе, Стара Загора и Хасково. За компанията работят над 300 служители, а някои от мениджърите са изпратени да развиват пазара в Румъния. 
Коментари: 0