След половин час необновените iPhone 5 ще загубят достъп до интернет

По-стари устройства на Apple също имат нужда от спешно актуализиране

След половин час необновените iPhone 5 ще загубят достъп до интернет

Снимка: Pixabay

10327 ~ 1 мин. четене
След около половин час всички собственици на iPhone 5, които не са обновили операционната система iOS до версия 10.3.4, ще загубят достъп до интернет. Това става ясно от съобщение на сайта за поддръжка на Apple.

Според текста на портала в полунощ координирано универсално време (14 ч. българско време) ще спре възможността за ъпдейт. Той е необходим, за да запази iOS правилната си GPS локализация и да продължат да работят функциите, които разчитат на точно време - App Store, iCloud, имейл-услугата и сърфирането в интернет.

Ако потребителите на iPhone пропуснат крайния срок, няма да могат да свалят ъпдейта в менюто с настройките на iPhone-а си и ще трябва да направят ъпдейта чрез свързване на телефона към компютър.

Устройствата iPhone 4 и някои модели iPad Mini, iPad 2 и iPad 3 с клетъчен чип също се нуждаят от ъпдейт на iOS (до версия 9.3.6), като в противен случай няма да могат да поддържат точна GPS позиция.

Ъпдейтът е необходим заради „проблем с промяната на GPS времето“, съобщи Apple на сайта си. Според международните технологични издания проблемът е добре известен и засяга много различни устройства. Той е свързан с часовника, отброяващ седмиците, който достига лимита си и поради това ще трябва да се върне към 000000000.


Подкрепи Economic.bg