\"Случаят в ДАИ е борба с корупцията, няма да пожаля никого\"

Бойко Борисов, министър-председател на България

Цитат на деня:

\
676 ~ 2 мин. четене

„Случаят в ДАИ е борба с корупцията. Няма значение от коя партия е, дали е кмет от ГЕРБ, това е борба с корупцията. Не: наш'те са добри, а другите са лоши. И шефът на ДАИ е член на ГЕРБ. Това е превенция да знаят, няма да пожаля никого“. Така премиерът Бойко Борисов коментира ареста на шефа на ДАИ Цветелин Цветанов, който вчера бе задържан при спецакция на ГДБОП И ДАНС.

По-рано независимият депутат Георги Кадиев обяви, че той е подал сигнала до премиера. Борисов обаче обяви, че вече е знаел и се е работело по незаконните действия в автомобилната агенция.

„Ние от 4 месеца, беше в отпуска ръководителят на ДАИ, чакахме го да се върне, да дойдат изпитите, да си оборудваме стаите, направихме така че да засечем готовите тестове, които подготвят, направихме операцията така, както трябва“, обясни премиерът.

Той посочи, че други политици си приписват заслугите при подобни акции. „Като направим нещо, аз вече не знам дали нещо съм направил. Или е Радан, или е Кадиев. Ако не са те, не знам кой ще прати... Ако стояха в управление, щяха да решават задачи като нас“, каза Борисов.

Министър-председателят иронично благодари на Кадиев за подадения сигнал. „Сега понеже правим още 3-4 операции, се чудят как някой утре дали няма да се изтича да каже, че ме е срещнал в коридора на парламента и ми е казал. Просто понеже нищо не правят и искат да си направят политика на наш гръб... Ми, като е обвинил Цачева, защо арестувахме в Плевен всички? Така че, благодаря му за сигнала, страхотна работа ми свърши“, каза още той.

Коментари: 0