Служителите на Fiat излизат на стачка заради трансфера на Роналдо

Те недоволстват от мизерните условия на работа, докато компанията харчи милиони за футболната звезда

Служителите на Fiat излизат на стачка заради трансфера на Роналдо

Снимка: Фейсбук профил Fiat

5076 ~ 2 мин. четене
Италиански синдикат обяви, че работниците на Fiat Chrysler Automobiles в завода в Мелфи излизат на стачка срещу трансфера на Кристиано Роналдо в "Ювентус" на стойност 105 милиона евро.
Смята се, че част от тази такса ще бъде платена чрез спонсорство на компанията майка на "Юве" Exor, която притежава FIAT и Ferrari, което предизвиква яростна реакция от страна на профсъюза.

"Неприемливо е, докато работниците от FCA и CNHI продължават да правят огромни икономически жертви, компанията след това харчи стотици милиони евро за закупуването на играч", се казва в изявление.

"Казват ни, че времената са трудни, че трябва да прибегнем до мрежи за социална сигурност, чакащи пускането на нови модели, които никога не пристигат". 

"И докато работниците и техните семейства затягат коланите си все повече и повече, компанията решава да инвестира много пари в един човешки ресурс! Честно ли е това? Нормално е един човек да печели милиони, докато хиляди семейства дори не могат да изкарат до средата на месеца? Ние всички сме служители на един и същ собственик, но тази разлика в третирането не може и не трябва да бъде приета", се казва в изявлението на синдиката.

"Работниците на Fiat изграждат богатството на компанията най-малко от три поколения, но в замяна те получават само мизерен живот. Компанията трябва да инвестира в модели автомобили, които гарантират бъдещето на хиляди хора, вместо да обогатяват само един", казват още протестиращите.
Синдикатът Unione Sindacale di Base обяви стачка във FCA Melfi между 10:00 часа в неделя, 15 юли, и 18:00 часа във вторник, 17 юли.

Както съобщава в. "Марка", фамилията Аниели, които имат дял от 63,77 на сто в "Ювентус", също притежават 29,8% от конгломерата, от който са част от Fiat и Ferrari.

Собственикът на "Ювентус" Андреа Аниели "е прибегнал до финансиране от Fiat за "операцията Кристиано", съобщи по-рано изданието.
Подкрепи Economic.bg