Снегът се завръща тази нощ

Днес валежите ще спрат, а облачността ще се разкъсва и намалява до ясно време

Снегът се завръща тази нощ

Днес валежите ще спрат, а облачността ще се разкъсва и намалява до ясно време. През нощта обаче ще започне отново да вали сняг.

На 28 декември преди обяд ще преобладава слънчево време, с разкъсана висока облачност. След пладне облачността ще се увеличи и вплътни, но ще остане все още без валежи. Вятърът ще се ориентира от юг-югоизток, ще е умерен, в Източна България – до силен и с него температурите ще се повишат. 

Максималните температури ще са предимно между 1° и 6°, съобщиха от НИМХ.

През нощта срещу понеделник отново ще завали и валежите бързо ще обхванат цялата страна. В западните райони ще вали сняг, на изток - дъжд. В Източна България ще духа умерен до силен югозападен вятър. В понеделник валежите ще продължат. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, в Дунавската равнина ще се усили и с него ще започне да нахлува още студен въздух. 

В по-голямата част от страната, с понижението на температурите, дъждът ще премине в сняг. Само в югоизточните райони ще продължи да вали дъжд. В Дунавската равнина и Западна България ще се образува снежна покривка.

Днес след обяд Котленският проход ще бъде затворен за движение на моторни превозни средства над 10 тона. По някои пътища се ограничава и товарния трафик.

Проходът се затваря в 16:00 часа. Водачите на моторни превозни средства с тегло над 10 тона могат да използват като алтернативни маршрути Ришкия проход и Прохода на Републиката.

По-рано АПИ съобщи за ограничение на движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по автомагистралите и определени направления от републиканската пътна мрежа на 28 декември от 14:00 ч. до 20:00 ч.

Целта е повишаване на безопасността на движение при засиления трафик, който се очаква през празничния ден, и увеличаване на пропускателната способност на пътната инфраструктура.

Коментари: 0