Сняг над цялата страна, затворени са няколко прохода

През изминалата нощ са направени две обработки на улици и булеварди във всички 24 райони на София поради снеговалежа

Сняг над цялата страна, затворени са няколко прохода

В по-голямата част от страната превалява сняг, а в югоизточните райони и по Черноморието - дъжд. Минималните температури ще са между минус 3 и 2 градуса, а максималните - между минус 2 и 3 градуса.

Затворени за движение на всички МПС са проходите "Златишки", "Върбишки" и "Троянски", съобщава на сайта си СБА. Пътищата от републиканската мрежа са проходими при зимни условия, съобщава Дарик.  Пътните настилки са мокри, заскрежени и заледени, обработени и опесъчени.

На АМ "Люлин" се извършва ремонт в дясната тръба на първи тунел в посока София-Перник. Движението е пренасочено от активната в изпреварващата лента. На всички останали магистрали движението е без ограничения.

През изминалата нощ са направени две обработки на улици и булеварди във всички 24 райони на София поради снеговалежа. Фирмите, ангажирани със снегопочистването, са обработвали със смеси срещу заледяване улиците, по които се движи масовият градски транспорт, опасни и стръмни участъци, мостове, улици с обществена значимост, общински пътища, както и частично вътрешно-квартални улици, съобщи пресцентърът на Агенция "Пътна инфраструктура".

Изпълнявано е и избутване на снежна маса от пътните платна. На терен са работили над 130 снегопочистващи машини. Обработена е и Южната дъга на околовръстен път. В планината Витоша е извършено опесъчаване на пътищата "Бояна" - "Златните мостове" и "Драгалевци" - "Алеко". Към момента продължават обработки на улици в районите "Овча купел", Панчарево", Красна поляна", "Връбница" и "Студентски".

Градският транспорт се движи по всички линии. Напомняме на шофьорите да използват автомобилите си оборудвани за движение при зимни условия, допълни АПИ.

Коментари: 0