„София Тех Парк“ и партньори създават Експортен хъб-България

Целта е да се работи активно за повишаване на българската експортна дейност

„София Тех Парк“ и партньори създават Експортен хъб-България
2243 ~ 1 мин. четене
Автор: София Тех Парк
Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП), съвместно със „София Тех Парк“, Българската стартъп асоциация (BESCO), СофтУни, „М3 Комюникейшън Груп“, Българската агенция за експортно застраховане, Асоциацията на бизнес клъстерите, „Ендевър България“, Българска стопанска камара и Висшето училище по застраховане  и финанси (ВУЗФ) ще създадат Експортен хъб. Неговата цел е да работи активно за подпомагане на интернационализацията на бизнеса и повишаването на българската експортна дейност.

Експортен хъб-България (Export Hub Bulgaria) ще работи в помощ на българските компании, които искат да разширят дейността си извън границите на страната. Той ще създаде платформа, която ще улесни предприятията при навлизането им на чужди пазари и ще им осигури достъп до необходимата информация за спецификите и особеностите на дадения пазар.

Инициативата ще предостави възможност на фирмите да развият и усъвършенстват своите умения и познания, както и да участват в мрежа за обмяна на пазарна информация, опит и знания чрез онлайн и офлайн събития.

В рамките на Експортния хъб, чийто домакин е „София Тех Парк“, ще бъде предоставена възможност на всяка страна с посолство в България да направи презентация на бизнес климата и възможностите за навлизане на чуждестранни фирми в съответната страна, както и да информира за всички особености, специфика, регулаторни режими и др. на своя пазар и да даде практически съвети, които биха били полезни за развитието на двустранната търговия.

Официалното подписване на Споразумението за създаване на Експортен хъб - България ще се състои от 11.00 ч. на 2 декември 2019 г. в сградата на иновационния форум „Джон Атанасов“ в София Тех Парк.
Подкрепи Economic.bg