Sony представи тънък смартфон с връзка с PS4 контролер за игри

Xperia 5 е по-евтин вариант на флагмана Xperia 1

Sony представи тънък смартфон с връзка с PS4 контролер за игри

Снимка: БТА

Sony представи най-новия си смартфон Xperia 5 – тънка версия на флагмана на марката, по време на технологичното изложение IFA в Берлин, предава Reuters. С него компанията се надява да засили привлекателността си сред нишовата аудитория от любители на видео, филми и музика. 

На гейминг феновете пък се предоставя опцията да свържат Xperia 5 с безжичен контролер PlayStation DualShock 4, отваряйки хоризонтa към мобилните игри. 

Xperia 5 идва с 6.1-инчов OLED дисплей във формат 21:9, използван от филмовата индустрия. Фотографите и видео блогърите пък може да се изкушат от тройната камера с резолюция от 12 мегапиксела.

Android устройството е своеобразна по-евтина реплика на Xperia 1, който бе пуснат в продажба през юни тази година. Xperia 5 се очаква да стъпи на пазара през октомври на цена от 884 долара. 

Не е ясно дали телефонът ще поддържа бъдещите 5G мрежи, които постепенно започват да се разгръщат в страни като Япония, Южна Корея и САЩ, както и на някои места в Европа. 

Смартфон производителите се надпреварват да намерят атрактивни начини да си върнат потребителския интерес, позагубен напоследък заради липсата на значими иновации за сметка на все по-поскъпващи модели. Като цяло хората предпочитат да задържат по-дълго телефоните си преди да се решат на нова покупка. Всичко това забавя глобалния пазар, докато всички са в очакване на следващото голямо нещо, което да разбуни духовете и да стимулира търсенето. Някои смятат, че 5G технологиите може да се окажат този стимул, други възлагат надежда на огъващите се дисплеи. 

Коментари: 0