Прокуратурата може да обвини още държавни служители заради къщите за гости

След проведените вчера акции в 5 града са обвинени 8 човека за злоупотреба с еврофондове

Прокуратурата може да обвини още държавни служители заради къщите за гости
1796 ~ 1 мин. четене
Още държавни служители ще бъдат обвинени, ако се установи, че са осъществили престъпления по програмата за къщи за гости. Това каза на брифинг заместник главният прокурор Иван Гешев, цитира „Фокус“.

„Няма пречка да бъде ангажирана наказателна отговорност и на държавни служители, ако се установи, че са осъществили престъпления по програмата за къщи за гости – независимо от техния ранг дали са бивши или настоящи“, заяви Гешев.

Във връзка с проверките на министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов, Гешев уточни, че той е бил ръководител на ДФ „Земеделие“ в периода 2014–2018 г. 

„Ще бъде проверено дали е осъществен необходимият контрол, защото той е принципал“, обясни зам. главният прокурор.

След проведените вчера акции в 5 града за злоупотреби с еврофондове, Гешев уточни, че 8 лица са получили обвинения.  „Ще изнеса информация за разследване, наблюдавано от Специализираната прокуратура, като определени действия се извършиха основно през вчерашния ден. Бяхме подпомогнати и от ДАНС и МВР. Предметът на разследване по досъдебното производство е престъпно сдружение, чиято основна „търговска дейност“ е злоупотреби с фондове на ЕС“, заяви Гешев.
Коментари: 0