Споделянето на истории на успеха вдъхновява и мотивира

Конкурсът е сигнал, че икономиката е жизнеспособна казва, Виолина Маринова, главен изпълнителен директор на Банка ДСК и носител на наградата \"Мисис Икономика 2013\"

Споделянето на истории на успеха вдъхновява и мотивира

Снимка: Икономика

316 ~ 2 мин. четене
Татяна Явашева Автор: Татяна Явашева
"Търсенето на признание  е основен елемент от  мотивационната система на личността.  Това е и начин  за съхраняване и увеличаване на репутацията. Според мен в настоящия момент в страната продължаването на традицията за връчване на отличия за принос в развитието на българската икономика е особено важно, тъй като то изпраща положителен сигнал към обществото, че въпреки трудностите, българската икономика е издръжлива и жизнеспособна".  Това каза пред сп. Икономика Виолина Маринова главен изпълнителен директор на Банка ДСК и носител на наградата "Мисис Икономика 2013".

"Огласяването на успехите на колегите, които постигат това в нелеките икономически условия от последните години, задава тона за нагласите и поведението на сектора. Споделянето на истории на успеха вдъхновява и мотивира и хората, особено младите, да бъдат адаптивни и гъвкави, да търсят начини за реализация", смята още Маринова.

По думите й и през настоящата година продължава тенденцията за незначителен икономически ръст и стагнацията на пазара с тяхното негативно влияние върху банковия сектор, който е взаимозависим от икономическата среда. "Икономическата ситуация беше допълнително усложнена от задълбочаващата се политическа, институционална и социална криза. Голямото предизвикателство е кризата на доверието, а основният актив на банковите институции в кризисна ситуация е клиентското доверие. То беше поставено на изпитание от опитите за дискредитиране на  банковата система и  приписването на тежест на системна грешка на изолирани случаи", каза главният изпълнителен директор на Банка ДСК.

"Доверието е основата, върху която се гради всичко. Неговото постигане и задържане изисква дисциплина и ежедневен упорит труд и е път към постигането на така желаната от всички нас устойчивост", завърши миналогдишният носител на наградата "Мисис Икономика".

Изберете компанията, осигуряваща най-добър "Старт в кариерата"

Подкрепи Economic.bg