Способността на Тереза Мей да доведе Brexit до край остава под въпрос

Британският премиер вече няма достатъчно авторитет сред консерваторите

Способността на Тереза Мей да доведе Brexit до край остава под въпрос
Нарастващата заплаха от управлението на британския премиер Тереза Мей поставя под въпрос способността й да доведе Brexit до край, пише британското издание The Independent. 

Очаква се тази седмица Мей да поднови опитите си да прокара закона за излизането на Великобритания от ЕС в Камарата на общините. Лейбъристите обаче предупреждават, че Тереза Мей вече няма достатъчно авторитет сред консерваторите за прокарването на законопроекта, след като стана ясно, че 40 депутати от Торите биха подкрепили вот на недоверие срещу министър-председателя на Великобритания.

Нейни съпартийници, които подкрепят оставането на Обединено кралство в ЕС, заплашват да обединят сили с опозицията и да настояват за промени.

Изданието напомня още, че ЕС се готви за рухването на преговорите за Brexit и правителството на Мей, което се разкъсва между това да предостави повече основа за преговори около Brexit в името на напредъка, а в същото време поддържа подкрепата на евроскептичните Тори, които не желаят повече компромиси, пише "Фокус".
Коментари: 0