Spotify тества абонамент за двама

Услугата се тества в някои държави и не ясно кога и дали ще стартира за всички

Spotify тества абонамент за двама

Снимка: Pexels

Стрийминг услугата Spotify тества абонамент за двама потребители с надеждата, че така може да ограничи споделянето на пароли (много потребители, ползващи семеен акаунт, споделят паролата си и с други хора и така груповият абонамент се ползва от много повече от позволения брой хора). 

Premium Dio дава възможност на двама души, живеещи заедно, да имат премиум акаунт срещу общо 12.49 евро/14 долара на месец. За България това би означавало около 13 лв. Цената е по-евтина от закупуването на два отделни премиум акаунта, в момента за един човек цената е 9.99 евро/9.99 долара месечно. 

Новият вид абонамент включва интересни функции като Duo Mix плейлист от песни, които харесват и двамата, както и Duo Hub – място, откъдето потребителите да управляват акаунти и настройки. 

Засега тестът е ограничен до Колумбия, Чили, Дания, Ирландия и Полша, без да се коментират други пазари. 

Spotify казва, че абонаментът е достъпен както за нови, така и за съществуващи потребители, като човек ще запази всичките си песни и плейлисти, който е бил включил по-рано. Условието е хората да живеят заедно, което прави пакетът идеален за двойки или обикновени съквартиранти. 

Пилотният старт на Premium Duo потвърждава заявката на Spotify да проучва и удовлетворява нуждите на потребителите си за по-доброто им преживяване. 
Коментари: 0