Стартира кандидатстудентската кампания на Софийския университет

Отново ще има 2 изпитни сесии, таксите за явяване на изпит също се запазват

Стартира кандидатстудентската кампания на Софийския университет
5068 ~ 1 мин. четене

На 20 февруари стартира кандидатстудентската кампания на Софийския университет „Св. Климент Охридски” за учебната 2017/2018 г., съобщи пресцентърът на висшето училище.

Вече се приемат заявления за явяване на изпити за първата и втората кандидатстудентска сесия на Софийския университет. Крайният срок е 10 март за първата кандидатстудентска сесия и 19 май – за втората кандидатстудентска сесия. 

Кандидат-студентите могат да подадат заявления и онлайн в страницата на Софийския университет на адреса: https://online.uni-sofia.bg, на място в Ректората на СУ или в бюрата на фирмите в страната. Таксата за явяване на изпит е 30 лв.

Първата изпитна сесия ще се проведе в неделните дни в периода 19 март  23 април, а втората – в съботно-неделните дни от 28 май до 25 юни 2017 г.

Осем от общо 109 специалности не използват оценките от матурите вместо изпит. Това са специалностите „Право“, „Медицина“, „Фармация“, трите специалности във Факултета по журналистика и масова комуникация – „Журналистика“, „Връзки с обществеността“ и „Книгоиздаване“, „Музика“, както и новата специалност във Факултета по начална и предучилищна педагогика „Музикални медийни технологии и тонрежисура“.

Подкрепи Economic.bg