Световният икономически форум 2021 г. може да не е в Швейцария

Това се дължи на ситуацията със заболеваемостта от коронавирус в страната

Световният икономически форум 2021 г. може да не е в Швейцария

Снимка: Pixabay

Световният икономически форум (WEF) обмисля да проведе следващата си среща извън Швейцария и вече търси място за провеждане. Това съобщават швейцарските Luzerner Zeitung и Schweiz am Sonntag. Вестниците, позовавайки се на източници, отбелязват, че това се дължи на ситуацията със заболеваемостта от коронавирус в страната.

Според текущите планове срещата на WEF през 2021 г. трябва да се проведе през май в Люцерн. Според основателя на WEF Клаус Шваб, чието интервю е публикувано от Schweiz am Sonntag, засега този план се запазва, доколкото епидемиологичната ситуация позволява. „За съжаление сегашната ситуация в Швейцария е трудна“, добави той. Шваб предвижда срещата на форума да бъде посетена от 500 до 1.2 хиляди души.

През октомври броят на случаите на коронавирусна инфекция в Швейцария рязко се увеличи. Женева, където се намира централата на WEF, беше особено засегната. Въпреки това, според Bloomberg, ситуацията започва да се стабилизира след затварянето на ресторанти и повечето магазини в града.

Ако решението за отлагане бъде взето, това ще бъде вторият път, когато срещата на WEF ще се проведе извън Швейцария. През 2002 г. годишната среща на форума се проведе в Ню Йорк в знак на солидарност със Съединените щати след атаките от 11 септември 2001 г.

Коментари: 0