Тайната на кокосовото масло

То има деликатен вкус и е широко достъпноТо има деликатен вкус и е широко достъпно

Тайната на кокосовото масло
10522 ~ 1 мин. четене

Кокосовото масло е много популярно с полезните си съставки и това не е случайно. То има множество ползи за здравето, външния вид, има деликатен вкус и е широко достъпно. Също така е изключително универсално с редицата приложения, някои от които може би все още не знаете.

 

Защитава от слънце

Кокосовото масло може да защити кожата ви от ултравиолетовите (UV) лъчи на слънцето, което може да предизвика бръчки, кафяви петна и да повиши риска от рак на кожата.

 

 Засилва метаболизма

Кокосово масло съдържа триглицериди. Това са мастни киселини, които бързо се абсорбират и могат да увеличат количеството калории, които изгаряте

 

С него готвите безопасно при високи температури

Кокосово масло има много високо съдържание на наситени мазнини. Всъщност около 87% от мазнините са наситени. Тази функция го прави една от най-добрите мазнини за готвене с висока топлина, включително пържене.

 

Подобрява здравето на зъбите

Кокосово масло може да бъде мощно оръжие срещу бактерии, включително Streptococcus mutans. Това са бактериите в устата, които причиняват зъбна плака, разпад на зъбите и заболяване на венците.

 

Подобрява функцията на мозъка

Мазнините в кокосовото масло се разграждат от черния дроб и се превръщат в кетони, които могат да действат като алтернативен източник на енергия за мозъка.

Подкрепи Economic.bg