TBI Bank започва дигитална трансформация

Банката ще пусне електронна платформа за кандидатстване за кредити

TBI Bank започва дигитална трансформация
1144 ~ 2 мин. четене
TBI Bank представи своята стратегия за дигитализация и амбицията си да се превърне в дигитална банка от следващо поколение. На пресконференция днес банката обяви, че ще постави акцент върху дигиталното кредитиране. За тази цел съвсем скоро ще лансира платформа за електронна търговия, която ще даде възможност на клиентите да кандидатстват за кредитиране изцяло онлайн.

„Поставяйки акцент върху дигиталното кредитиране, ние се стремим да подобрим финансовия живот на потребителите, които предпочитат този тип комуникация със своята банка или пък не са обхванати от традиционното банкиране“, казва Питър Барон, изпълнителен директор на TBIF Financial Services, компанията собственик на TBI Bank. „Дигитализацията не е диета, а начин на живот и трансформацията трябва да бъде интегрирана в цялостната ни стратегия на постоянно усъвършенстване“, добавя той.

Тази еволюция ще се осъществи чрез обединяването на досегашния банков опит на TBI с ноу-хау в областта на финтех и иновациите. „Мобилните устройства все повече доминират живота на нашите клиенти, затова ние ще им дадем възможността да управляват и контролират финансите си чрез мобилни решения. Ще трябва да спечелим правото си да бъдем на техните устройства,“ добавя Барон.

Председателят на УС на TBI Bank Валентин Гълъбов обясни, че платформата за електронна търговия вече работи успешно в Румъния и осигурява на клиентите и мрежата от търговци бързо кандидатстване и одобрение, 24-часов достъп и всичко това – без нито един документ на хартия.

По време на мениджмънтът представи и финансовите си резултати за 2017 г. Числата показват, че активите на банката нарастват с 15% до 719 млн. лв., а нетната печалба с 19% до 38.9 млн. лв. Възвращаемостта на активите е 5.4%, а на собствения капитал – 21%. Възвращаемостта на обслужвания портфейл е 36%, а съотношението на разходите към приходите - 50%. През 2017 г. TBI Bank постига рекорден растеж със сключени 328 хил. договора, а портфолиото от потребителски кредити се увеличава с 39%.
Подкрепи Economic.bg