14 технологични новости на 2015 г.

Устройствата и операционните системи се очакват на пазара през следващата година

14 технологични новости на 2015 г.

За 2014 година появата на нови технологични джаджи може и да е изчерпана. Но много новости се очакват през предстоящата 2015 година.

Ето кои са най-очакваните технологични премиери на 2015 г.според Business Insider:

Apple Watch


Часовникът Apple Watch ще е първият продукт от изцяло нова серия под ръководството на Тим Кук. Компанията представи умното устройство още през септември 2014 г. и до момента за него не всичко е известно на потребителите. Apple все още работи по часовника и това засилва нетърпението на публиката. Очаква се Apple Watch да се появи на пазара в началото на годината.

Windows 10 


Microsoft подсказа с малко превю следващата версия на операционната си система Windows 10 тази есен. Дизайнът й е направен така, че да работи на всички устройства – смартфони, лаптопи, десктоп компютрии, Xbox. Интерфейсът на програмата може да се променя според използваното устройство с функцията Continuum. Засега работата по новата версия е в началната си фаза, но се очаква тя да е готова до края на 2015 г.

Galaxy S6


Следващият флагман на Samsung - Galaxy S6, се очаква да се появи в началото на 2015 г. Засега за него няма много данни, но се очаква това да е най-сериозният ъпгрейд на Galaxy (на снимката – тазгодишният модел Galaxy S5 ). Кодовото име на модела е "Zero", защото работата по него започва от нулата.

Още часовници от Samsung


Въпреки че Samsung представи шест умни часовника през последната година, се знае, че компанията не е приключила опитите с тези устройства. Може би през 2015 г. тя ще излезе с нов наистина изпипан модел.

Телефони с гъвкави екрани


Наскоро Samsung обяви, че стартира масово производство на гъвкави дисплеи през 2015 г. Догодина се очаква и дебюта на първия смартфон с огъващ се екран.

Surface Mini 


Microsoft първоначално се очакваше да покаже по-малка версия на таблета Surface още тази пролет, но вместо това представи голямата варсия Surface Pro 3. И все пак идеята за Surface Mini все още е на дневен ред и има шанс да се реализира през 2015 г.

По-голям iPad 


Apple готви по-голяма версия на iPad с 12-инчов екран, според материал на Блумбърг от август 2014 г. И изглежда, че в началото на 2015 г. Apple ще представи т.нар iPad Pro.

Нова версия на HTC One


HTC представи нов дизайн на устройствата с Android, когато показа HTC One през 2013 г. Тогава този модел единствен се съревноваваше с iPhone по качество. Втората версия бе показана тази пролет, а третата се очаква през март или април 2015 г.

Oculus Rift


Очилата с добавена реалност Oculus Rift, които толкова впечатлиха Марк Зукърбърг, че той купи компанията за 2 млрд. долара, все още са в разработка и се очаква да бъдат представени до края на 2015 г. Като начало те ще се ползват предимно за игри, но в следващите години се очаква да навлязат и в социалните мрежи, за интерактивни филми и виртуални концерти.

Устройство за виртуална реалност от Sony


Проектът Morpheus (Морфей) на Sony е насочен към разработката на устройство за виртуална реалност. То е предвидено да се ползва с PlayStation 4 и се очаква да се появи в края на 2015 г.

Нов Windows Office


Microsoft Office ще претърпи основен ремонт през следващата година. Компанията работи по нова по-удобна тъчскрийн версия за таблети и лаптопи. Тя е подобна на версията на Office за iPad и се очаква да се появи по същото време, когато и Windows 10.

Нов OnePlus


Китайският стартъп OnePlus представи впечатляващ телефон през тази година, наречен One. Android устройството има функционалността на топ модели като Samsung Galaxy S5, но струва около $350. Телефонът доби популярност и поради това, че може да се купи само с покана от компанията. Новият модел се очаква в първото полугодие на 2015 г., с по-малък екран.

Beats Music  ще се интегрира с iTunes


Покупката на Beats Music от Аpple за 3 млрд. долара означава само едно – сега компанията притежава отлична стрийминг услуга. Според слуховете Apple ще интегрира Beats Music с iTunes, за да конкурира Spotify.

По-добра версия на часовника Steel


Pebble направи един от най-добрите умни часовници. Последната версия на Steel бе представена в началото на 2014 г. За началото на 2015 г. пък е предвидена следващата.

Коментари: 0