Тереза Мей няма шанс да прокара споразумението си до 22 май

Според The Independent Великобритания ще трябва да проведе избори за европейски парламент

Тереза Мей няма шанс да прокара споразумението си до 22 май

Снимка: БТА

2840 ~ 1 мин. четене
Министър-председателят на Обединеното кралство Тереза Мей няма никакъв шанс да прокара споразумението за излизане на страната от структурите на Общността, за да избегне участието на Великобритания в изборите за Европейски парламент през май и да избегне поражение на партията си, пише вестник The Independent.

Експертите са скептични за успеха на начинанието за ратифициране на сделката до 22 май, въпреки че според британския премиер все още е възможно преговорите с лейбъристите да доведат до постигане на компромис.

От редакцията подчертават, че последните проучвания на общественото мнение показват, че консерваторите ще загубят по-голямата част от делегатите си в ЕП. Причината – привържениците на Brexit едва ли ще гласуват за партията на Мей. Изборите за ЕП ще имат катастрофален резултат за торите, който ще предизвика огромен натиск върху Мей да подаде оставка.

Провеждането на изборите ще бъде и лично унижение за премиера, която многократно уверяваше депутатите, че три години след референдума за Brexit няма да има гласуване за ЕП, коментират от редакцията.
Коментари: 0