Tesla пуска Model Y до 2020 г.

Платформата на автомобила ще бъде различна от тази на Model 3

Tesla пуска Model Y до 2020 г.
2282 ~ 1 мин. четене

Новият електромобил на Tesla Model Y ще се появи на пазара през 2019 или 2020 г. Това обяви шефът на компанията Илон Мъск по време на конферентен разговор относно приходите на компанията за първото тримесечие на годината. 

По думите на Мъск през 2018 г. Tesla ще се опита да произведе 500 000 коли и 1 млн. през 2020 г. Той е категоричен, че за да постигне подобен резултат, в производство трябва да влезе и Model Y.

"Смятам, че е възможно да стигнем това производство, но трябва да представим Model Y през 2020 или дори през 2019. Това ще ни позволи да произведен 1 млн. електромобили, а защо не и повече", отбелязва изпълнителният директор на Tesla.

Още преди година той обяви, че компанията подготвя компактен електрически SUV, който ще се позиционира под луксозния Model X. Към днешна дата Илон Мъск потвърди, че Model Y ще бъде изграден върху платформа, различна от тази на Model 3, чието производство ще стартира тази година.

Tesla не е единственият производител, който планира да представи на световния пазар електрически SUV. Заявки за подобна кола са дали Audi, Volvo, Mercedes и др. 

Припомняме, че през юли Telsa стартира сглобяването на Model 3. Очаква се доставките към първите клиенти да започнат в края на годината. Предварителните заявки за модела са около 400 000, пише automedia.bg.

Компанията все още не е обявила кога ще започне приема поръчки за Model Y. 

Подкрепи Economic.bg