Tesla удължи срока за доставка на базовия Model 3 с един месец

Отлагането е за САЩ, а за Европа то може да е дори по-голямо

Tesla удължи срока за доставка на базовия Model 3 с един месец

Снимка: БТА

Всеки от клиентите на Tesla, поръчал си базовата версия на бюджетния електромобил Model 3, ще трябва да почака по-дълго, отколкото е очаквал, докато получи колата си. Компанията, основана от Илон Мъск, е удължила срока за доставките в САЩ с един месец, пише изданието Electrek. Така новопоръчаните електрически возила ще пристигат при купувачите между шест и осем седмици вместо между първоначалните заявени между две и четири седмици.

Производителят обяснява нуждата от удължаване на срока за доставките с високото търсене на най-евтиния му електромобил. Това не е изненада, защото, когато през февруари Tesla започна да приема поръчки за най-базовата версия на Model 3, Мъск предупреди, че за производството на колата поне до средата на тази година няма да може да се използват пълните производствени мощности на Tesla.

В настоящата ситуация производителят е изправен пред две предизвикателства – от една страна да спази новоопределения срок за доставка на бюджетните електромобили, докато от друга страна трябва да запази доверието на обществеността, за да не отблъсне потенциалните си бъдещи клиенти.

Отлагането на доставките в САЩ, където засега се произвеждат всички коли на Tesla, вероятно означава, че ще има забавяне и на пратките към европейските клиенти. Поради географската отдалеченост на европейските страни отлагането на доставките към тях може да е дори по-голямо.
Коментари: 0