Tesla вече произвежда масови електрически автомобили

Направихме коли, които всеки би могъл да купи, заяви изпълнителният директор Илън Мъск

Tesla вече произвежда масови електрически автомобили
7750 ~ 1 мин. четене

Tesla предаде ключовете на първите 30 собственици на Model 3 в завода на автомобилния производител във Фремонт, Калифорния.

Оживеното събитие беше кулминацията на „дълго пътуване“, за да се достави достъпна електрическа кола. С първите си три автомобила - Roadster, Model S и Model X - Tesla направи електрическите автомобили интересни и привлекателни. Но при цени близки до 100 хил. долара, малко биха могли да си ги позволят, пише CNN Money.

Сега с Model 3, продаващ се на цени от 35 хил. долара, Tesla пуска автомобил, който наистина може да привлече вниманието към електрически автомобили и на масите. Седанът е критична стъпка за доказване на визията на главния изпълнителен директор Илън Мъск за ускоряване на прехода към устойчива енергия в по целия свят.

Идеята на компанията е да произвежда 5 000 бройки от Model 3 седмично от есента и по 10 000 бройки седмично през 2018 г. "Това е страхотен ден за Тесла", каза Мъск пред репортери. "Никога целта ни не е било да правим скъпи коли. Искахме да направим коли, които всеки би могъл да купи."

Подкрепи Economic.bg