Топ 10 дестинации за 2016 г.

Те са най-предпочитани от туристите

Топ 10 дестинации за 2016 г.
В последните години пътуването по света започва да се увеличава все повече. Хората обичат да посещават нови дестинации и да се наслаждават на красотата и забележителностите им. TripAdvisor представя списък с 10-те най-посещавани и желани дестинации през 2016 г.


10. Будапеща, Унгария

Градът предлага богато разнообразие от СПА центрове, включително Баня „Сечени” и „Рудас”, както и  турска баня от 16-ти век с оригинална архитектура. Будапеща, известна още като Кралицата на Дунав, предлага история, култура и природа – пригответе фотоапаратите си за Аквинкумския музей, Площадът на героите и парк „Мементо”, както и невероятната базилика „Св. Стефан”. 


9. Амстердам, Холандия

Това е една от най-живописните столици в Европа, с много цветни паркове, китни домове и мостове. Задължително трябва да видите къщата на Ане Франк, музеят на Винсент ван Гог и плаващият пазар за цветя. Наемете колело или пеша обиколете забележителностите на града по наподобяващите лабиринт улици. Ако искате и по-различно преживяване, можете да отседнете в лодка.


8. Санкт Петербург, Русия

Това е културният център на Русия, както и вторият по големина град. Изключителни архитектурни забележителности са Зимният Дворец и Казанската Катедрала, а на световно изкуство може да се насладите в Ермитажа. Градът предлага и динамичен нощен живот, разнообразна кухня, а и със сигурност ще останат непосетени места, мотивация за следващо посещение.


7. Дубай, Обединени арабски емирства

Космополитен оазис с футуристичен пейзаж, Дубай се издига в Арабската пустиня. Това е град на суперлативите – най-високата сграда (Бурдж Халифа), най-големите изкуствени острови (Палмовите острови), единственият 7-звезден хотел (Бурдж ал Араб) и най-голямата цветна градина (Вълшебната градина).


6. Лисабон, Португалия

Музеите в Лисабон предлагат възможност да се видят история, изкуство и архитектура. Морският музей е чудесен както за деца, така и за възрастни. Можете да си организирате пешеходна разходка из града, като задължително минете през Паметника на Откритията и манастира „Жеронимуш”.


5. Барселона, Испания

Този град е уникален – Салвадор Дали живее за известно време тук, Антони Гауди проектира Саграда Фамилия, а влизането вътре е като преминаване в друго измерение. В града се провеждат много фестивали, а с лодка можете да ходите от един тапас бар на друг.


4. Ню Йорк, САЩ

Да разгледате Ню Йорк с едно посещение е на практика невъзможно. Затова има няколко места, които задължително трябва да посетите – Empire State Building, Статуята на свободата, Сентръл парк и музея на изкуството „Метрополитън”. После може да отидете на пазар в Grand Central Station и да се докоснете до магията на града.


3. Рим, Италия

Рим не е построен за един ден и със сигурност един ден няма да ви стигне и да го разгледате. Безброй пицарии, пазари и исторически забележителности са малка част от това, което предлага града. Хвърлете монета във Фонтана ди Треви, насладете се на Пантеона и изпийте едно еспресо, преди да отидете на пазар в Кампо деи Фиори.


2. Прага, Чехия

Вълнуващ град, който предлага много за любителите на култура. Вижте Пражкия замък и отидете на вечеря в класическа чешка таверна в магичния Стар град на Прага.


1. Лондон, Великобритания

Перфектният ден в Лондон е различен за всеки, като градът предлага всичко за всички вкусове. За любителите на култура Тейт Модърн е чудесен избор, за почитателите на модата Оксфорд Стрийт е задължителното място, за кулинарните любители разнообразието от таверни и ресторанти предлага богат избор от чудесни храни.
Коментари: 0