Топ 10 летни дестинации

Те са подредени според предпочитанията на читателите на сайта Kayak

Топ 10 летни дестинации
4478 ~ 2 мин. четене

Сайтът за пътувания Kayak обяви 10-те най-добри летни дестинации на 2015 г. Резултатите се базират на търсенията от потребители в сайта, както и на предстоящите музикални, спортни събития и фестивали на въпросните места.

Вижте кои са най-желаните дестинации за лятото:

10. Мадрид, Испания

Улиците на Мадрид са богато украсени през лятото, изпълнени с цветни пазари. А фестивали като Сан Лоренцо и Ла Палома ще ви накарат да почувствате автентичния вкус на испанските забавления, музика и танци през август.

9. Единбург, Шотландия

Градът е подходяща спирка за лятото със своя Fringe Festival — най-големият арт фестивал в света, който се провежда за три седмици през август.

8. Копенхаген, Дания

Между май и септември улиците на Копенхаген оживяват с множество ипзпълнени кафенета и фестивали като Роскилде, един от най-големите в Европа, който се провежда от 27 юни до 4 юли.

7. Калгари, Канада

Въпреки че е предимно зимна ски дестинация, Калгари предлага широка палитра от събития и през лятото – от фестивала за електронна музика Chasing Summer до различния кулинарни прояви.

6. Рейкявик, Исландия

През лятото градът е задължително място за посещение - заради по-приятното време природните забележителности са невероятно красиви. Популярно събитие е тридневния музикален фест Secret Solstice през юни.

5. Ванкувър, Канада

Водните забавления през лятото тук са гарантирани – от каяк и аква паркове до плуването в басейна Kitsilano – най-големият в Канада открит басейн със солена вода.

4. Милано, Италия

От май до октомври модната столица на Европа е домакин на Expo 2015, най-голямото световно изложение за храна. Допълнителен бонус за посетителите е разходката из града и насладата от местните атмосфера, вино и кухня.

3. Хайдарабад, Индия

Градът е домакин през юни на Големия летен фестивал в Ramоji Film City — най-големият кино студио комплекс в света.

2. Торонто, Канада

През юли тук ще се проведат Панамериканските игри.

1. Кона, Хавай

Кафеената провинция на Хавай, Кона, е известна с чистите си води, идеални за гмуркане и наблюдение на делфини. И, разбира се, своето 100% гурме кафе.

Подкрепи Economic.bg