Топ 10 на туристическите тенденции и дестинации през 2017 г.

Забележителни места от целия свят

Топ 10 на туристическите тенденции и дестинации през 2017 г.

Януари е месец на предсказанията какво ни предстои през годината. Днес сме решили да ви представим тенденциите и дестинациите в туризма през 2017 г. с пожелание да изпълните колкото се може повече от тях.  

Топ 5 на туристически дестинации

 5.  Хавана, Куба


Столицата предлага уникална архитектура и една от най-автентичните все още световна култура. Страната ще се променя значително през следващите години, така че сега е момента да бъде посетена.  

4. Кейптаун, Южна Африка


Той е известен още като града майка или таверна на моретата. Кейптаун е мултинационален град, а именно в него може да срещнете хора от различни националности и култури. Кейптаун е много търсена туристическа дестинация. Нещата, които не бива да се пропускат са планината Тейбъл и Кейп пойнт. Интересни още са крайбрежната линия V&A и стадиона Грийн пойнт, който през нощта изглежда като истинско бижу, кацнало на брега.

3. Мерида, Мексико


Градът е известен с това, че е най-големият на целия полуостров Юкатан. Мерида се намира в южната част на страната и привлича туристи от цял свят с уникалността си – градът е запазил колониалния дух въпреки бързото икономическо развитие. Градът е интересен с това, че над петдесет процента от жителите в него произхождат от маите. Обявен е за най-безопасния град за живеене на територията на цялата страна.

2. Денвър, Колорадо


Градът е наричан "Високият миля град", защото височината на която се намира е точно една миля (1609 м) над морското равнище. Метрополисът Денвър - Аурора има население от 2,4 млн. души и при преброяването от 2006 година е 21-ият по население метрополис. Денвър е основан през 1858 година като миньорско поселище в пика на "златната треска".

1. Ванкувър, Канада


Тържествата по случай 150 години от създаването на града ще бъдат в изобилие. Вече дълги години Ванкувър често се цитира като едно от най-добрите места за живеене – иначе казано, град мечта. Всъщност той е толкова привлекателен, че често става домакин на делегации от други градове по света, които го разглеждат и се мъчат за вникнат в причините за успеха му.

Топ 5 на туристическите тенденции

 5. Смесване на полезното с приятното

Все повече служители имат свободата да разширят престоя си по време на служебното пътуване за лични преживявания. И даже да вземат със събе си членове на семейството заедно по време на бизнес пътувания, за да се потопят в местната култура с любим човек, когато не са на работа. Популярността на Airbnb е помогнал за развитие на тази тенденция.

4. Местен туризъм

Често не разполагаме с необходимите средства, за да резервираме екстравагантни почивки на места по света. През годината младите хора ще пътуват до дестинации в рамките на собствения си бюджет. За САЩ се смята, че някои от тях ще се възползват от по-силния долар и ще пътуват в чужбина, но според експертите повече от преживяванията ще бъдат в рамките на страните ни, където може да се обогатим от собствената си култура.

3. Стани туристически агент на себе си

 С новите технологични постижения в туризма, туристическите агенти остават в историята, с изключение на високо квалифицирани експерти. Много онлайн инструменти ни помагат, за да си направим за пътуването си резервация. И всичко това без пари, бързо и лесно.

2. Самостоятелно пътуване

 Тенденцията, особено сред жените, за предприемане на самостоятелни пътувания нараства. Тази нова тенденция подпомага да изживеем повече лични и обогатяващи преживявания.

1. Екотуризъм

Това е форма на устойчив туризъм, фокусирана на посещения на относително незасегнати от антропогенно въздействие природни територии. Оказва се, че екотуризмът ще бъде сред най-предпочитаните тенденция през годината.

Коментари: 0