Топ 10 на увеселителните паркове в Европа (снимки)

Тук и възрастните ще започнат отново да вярват в приказки

Топ 10 на увеселителните паркове в Европа (снимки)
Преди почти 100 години в САЩ започват да строят атракциони около спирки на трамвайни линии, за да може да се гарантира по-лесният достъп на хората до тях. Днес, увеселителните паркове по целия свят са се превърнали в процъфтяваща индустрия и привличат много посетители от всички възрасти. Economic.bg избра за вас десет паркa в Европа, на които си струва да обърнете внимание.

Порт Авентура, Испания

Порт Авентура е развлекателен комплекс, който се намира в южната част на Барселона в град Салоу до Тарагона в Испания.

6 тематични зони, 30 атракциона

Дисниленд, Франция

Тук един ден не е достатъчен. Този увеселителен парк има приключения както за малките, така и за големите – замъкът на Спящата красавица, пирати, картинг писта, разходка с влакче и др. И всичко това съвсем близо до Париж.

5 тематични зони, 34 атракциона

Парк Астерикс, Франция

Парк Астерикс е тематичен атракционен парк по комиксовия герой Астерикс. Той е по-малко посещаван от Дисниленд, но не и по-малко интересен. Особено лятото тук може да се насладите на безброй водни приключения.

6 тематични зони, 32 атракциона

Леголенд, Дания

Оказва се, целият свят може да бъде изграден от един строителен материал – парченца от знаменития конструктор Лего. Остава само да се раздели на отделни игрови зони за всяка възраст и се получава детският рай на Земята – това е тематичният парк Леглоленд в сърцето на Дания.

8 тематични зони, 43 атракции

Гардаленд, Италия

Само на 30 км от Верона, построен на източния бряг на езерото Гарда се намира Гардаленд. Скоростни влакчета, стремглаво спускащи се лодки в тъмни тунели, 4D приключения, симулация на полет в космоса, приказни земи.

10 тематични зони, 32 атракциона

Европа парк, Германия

В югозападната част на Германия, между Фрайбург и Страсбург, се намира един от най-известните и най-посещаваните паркове за забавление Европа. Неговото име отразява устройството му: тематични зони са посветени на държавите и регионите от Стария континент.

15 тематични зони, 54 атракциона

Парк “ONE”, Литва

По живописните брегове на река Неман се простира парк, оборудван за активен начин на живот в природата. Въжета са вързани по дърветата и преминават през реките. Трудността варира при различните маршрути, така че винаги е възможно да изберете опция според силата и възрастта.

10 трасета

Парк „Лисберг”, Швеция

Собствениците на парка в близост до Гьотеборг успяват да превърнат своето заведение във световноизвестна сценична площадка. Тук са имали концерти най-известните звезди на рок и поп музиката. Всичко останало е както би трябвало да бъде: приказен замък, призраци, влакчета и др.

36 атракциона

Парк „Ефтелинг”, Холандия

Ефтелинг в Холандия е един от най-старите и най-интересни увеселителни паркове в света.

Борови дървета, цветни лехи, езера с лилии, зелени площи - холандският парк изглежда като дива природа, любезно предоставяйки терен на многобройните атракциони. В същото време има магическа автентичност и приказни герои, които в изобилие бродят по пътеките на парка. Няма нужда да убеждаваме в това децата, а тук възрастните ще започнат отново да вярват в приказки.

4 тематични зони, 36 атракциона

Фламинголенд, Великобритания

Зоологическа градина и увеселителен парк се допълват във Фламинголед в Северен Йоркшър. Той е обитаван от повече от хиляда диви животни, предимно африкански. Често те са толкова близо до атракциите, че изглежда сякаш си на сафари.
7 тематични зони, 59 атракции
Коментари: 0