Топ 3 места, които трябва да посетите в Близкия изток

Богато културно наследство, невероятна природа и забележителности, споменати в Библията

Топ 3 места, които трябва да посетите в Близкия изток

Снимка: flickr

2057 ~ 2 мин. четене
Пътуването до Близкия изток е нещо, което всеки пътешественик трябва да направи. Можете да прекарате вашите дни в посещение на забележителности, споменати в Библията, места от историческите книги, както и да видите някои от чудесата в този регион, пише Youramazingplace.

3. Израел

Пътуването до Израел ще ви накара да усетите невероятната култура в тази страна. Непременно трябва да посетите Йерусалим и Стария град, който е част от наследството на ЮНЕСКО.

Задължително проучете забележителностите преди да отидете до Тел Авив и Средиземноморското крайбрежие. Пътувайте до Масада и вижте как слънцето изгрява над Мъртво море, докато седите на върха на планинска крепост.   

2. Иран

Иран успя да възстанови цялата инфраструктура, която бе разрушена, преди повече от 10 години. Сега те упорито промотират туризма си. За разлика от много други страни, в Иран е позволено хора, които не са част от мюсюлманската общност, да посетят някои от красивите джамии.

Можете да се разходите  из град Шираз, който е известен със своите градини и по-специално, с розите. В Исфахан пък можете да вървите през булеварди оградени от дървета, да се спрете в Големия пазар и да видите световноизвестните персийски килими.

В Иран пък можете да отидете в Машад, известен с гробницата на Имам Реза, а в столицата Техеран се намира величественият дворец Голестан.

1. Йордания

В Йордания можете да изследвате богатото културно наследство и впечатляващата природа. Столицата Аман е прекрасно място, от което да започнете. Там ще откриете антични руини като Аманската цитадела, където можете да видите Римския храм на Херкулес. 

Посетете световноизвестният археологически обект Петра и усетете величието на „Розовия град“. В курортния град Акаба пък можете да отдъхнете на един от красивите плажове на Червено море. Можете да отидете на пътешествие с лодка или да се гмуркате в най-чистите води в света.
Подкрепи Economic.bg