„Топлофикация София” отново пуска парното

След приключването на отоплителния сезон ще започне отчитане на уредите за дялово разпределение и изготвянето на изравнителните сметки

„Топлофикация София” отново пуска парното

„Топлофикация София” отново включва отоплението на клиентите в столицата поради настъпилото застудяване. Пускането на парното се дължи на наличието на три последователни дни със средноденонощна температура по-ниска от +12 градуса и метеорологична прогноза за застудяване.

Всички технически екипи, ангажирани с процеса, ще работят с удължено работно време днес, 20 април и утре 21 април, съобщават от дружеството.  

Припомняме, че „Топлофикация София” от 12 април 2017 г. започна общото спиране на отоплението в столицата. Съгласно изискванията в Общите условия за продажба на топлинна енергия, тази процедура може да започне, ако са изпълнени двете задължителни условия - три последователни дни със средноденонощна температура над +12 градуса и тенденция за затопляне на времето.

След приключването на отоплителния сезон ще стартира кампанията за отчитане на уредите за дялово разпределение и изготвянето на изравнителните сметки за периода 1 май 2016 г. – 30 април 2017 г. В тази връзка „Топлофикация София” ЕАД призовава клиентите си да осигурят достъп до всички жилища, включително и до апартаментите, в които отоплителните тела не се използват или са свалени.

Проверката и отчетът на всички уреди и на водомерите за топла вода ще даде възможност на топлинните счетоводители да изготвят бързо и коректно изравнителните сметки и да не се налага те да бъдат преработвани поради по-късни отчети в отделни жилища.

От „Топлофикация София” съобщават, че клиентите имат право на две дати за безплатен отчет на уредите от топлинните счетоводители. Посещението на едната от тези дати задължително трябва да бъде в извънработно време. Ако нямат възможност да осигурят достъп до жилището в тези дати, хората могат да се свържат с топлинния си счетоводител и да заявят дата за индивидуален отчет, която, обаче, се заплаща според ценоразписа на съответната фирма.

Коментари: 0