Тръмп нарече протестите срещу него \"несправедливи\"

Той обвини медиите, че са предизвикали вълната от недоволство

Тръмп нарече протестите срещу него \

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп нарече протестите срещу него в големите градове в страната „несправедливи”. За част от това, което се случва той обвини медиите. „Просто преминаха едни открити и успешни избори. Сега протестират професионални демонстранти, подтикнати от медиите. Много несправедливо!”, коментира Тръмп в социалната мрежа Twitter.

През последните дни Америка се тресе от протести срещу избора на Доналд Тръмп за президент на САЩ. Хиляди хора излязоха по улиците на Ню Йорк, Филаделфия, Бостън, Портланд, Орегон, Сиатъл, Лос Анджелис, Филаделфия и десетки други градовe, за да изразят недоволството си.

В сряда и четвъртък вече шокираните от избора американци се събраха в Ню Йорк с лозунга „Това не е нашият президент!” В Чикаго над 1000 души се опитаха да направят демонстрации и пред хотела на Тръмп Trump International Hotel, скандирайки "Без Тръмп! Без ККК (Ку клукс клан)! Без расизъм в САЩ". Хората бяха спрени от полицията, която блокира пътя към хотела.  

Америка се оказа шокирана от новия избор за президент на САЩ. От своя страна Тръмп в речта си заяви, че е „време Америка да излекува раните на разделението". Той обеща страната да има най-силната икономика на света и чудесни отношения с другите държави.

Коментари: 0