„Трейс“ отчете 60% ръст на приходите за полугодието

Пътностроителната компания регистрира печалба от 1.6 млн. лв.

„Трейс“ отчете 60% ръст на приходите за полугодието

Снимка: Economic.bg/Красимир Свраков

1208 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков
Приходите на една от най-големите пътностроителни компании в България – „Трейс груп холд“, са достигнали 147 млн. лв. за първото полугодие на 2018 г. При сравнение със същия период на 2017 г. се вижда нарастване от близо 60%. Данните за актуалния отчетен период показват постигната печалба от 1.6 млн. лв. при загуба от 3.68 млн. лв. година по-рано.

От доклада за дейността на фирмата, съпътстващ консолидирания финансов отчет, става ясно, че „Трейс“ очаква доброто представяне да продължи и през третото тримесечие. Фирмата е записала, че приходите за деветмесечието ще достигнат 187.2 млн. лв., което е ръст от 21.4% на годишна база.

Финансовият отчет на „Трейс“ е публикуван на 30 август – пет дни след трагедията на пътя край Своге, където загинаха 17 души. Изготвянето на документа вероятно е станало доста преди инцидента.

Веднага след катастрофата държавата обвини изпълнителят на ремонта на пътя ДЗЗД „Трейс-Своге“, в което водещ партньор е „Трейс груп холд“ АД, че е използвал некачествени материали. Казусът доведе до оставките на трима министри, а няколко от шефовете на АПИ бяха привикани от следствието на разпит.

От катастрофата до сега акциите на „Трейс груп холд“ са се обезценили с 12.5%.
Подкрепи Economic.bg