Трифонов призна, че Пламен Николов е избран отдавна за кандидат-премиер

Думите му повдигат въпроса защо ИТН не е споделила плановете си с партиите, на чиято подкрепа се надява

Трифонов призна, че Пламен Николов е избран отдавна за кандидат-премиер

Снимка: Има такъв народ/Facebook

4454 ~ 1 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

 

Кандидатурата на Пламен Николов за министър-председател беше избрана преди 2 седмици. Това обяви лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов във Facebook. Той отново се включи задочно от трибуната на социалната мрежа, за да внесе яснота по повод спекулациите по темата. Вместо да потуши огънят обаче коментарът на шоумена поставя въпроса защо ИТН в крайна сметка не сподели с потенциалните си политически партньори тази информация.

Николов беше избрана преди две седмици. Всичко останало са спекулации, измислици и журналистически догадки.“

Вчера напрежението между ИТН и „Демократична България“ и „Изправи се.БГ. Ние идваме“ ескалира, включително заради отказа на първата политическа сила да сподели с другите две партии имената на бъдещия си проектокабинет. Формацията на Слави Трифонов се надява на подкрепа именно от тях. Днес обаче Христо Иванов и Николай Хаджигенов демонстрираха изненадата си от кандидатурата на Пламен Николов за премиер. 

От ИТН, от своя страна, обвиниха Христо Иванов, че с действията си иска да предизвика нови избори. Той пък отвърна, че няма да позволи партията му да бъде шантажирана.

Припомняме, че ИТН изненада с готов състав на проектокабинета си непосредствено след изборната нощ на 11 юли, в разрез с досегашната практика. Тогава за премиер бе посочен финансистът Николай Василев, но впоследствие кандидатурата му бе оттеглена заради критиките по негов адрес.

Целият коментар на Слави Трифонов може да видите по-долу. 

Подкрепи Economic.bg